İstanbul Şehir Üniversitesi’nden bölümümüze intikal eden öğrencilerimiz için Türk Dili ve Edebiyatı Programı

İstanbul Şehir Üniversitesi’nden bölümümüze intikal eden öğrencilerimiz için sıkça sorulan sorular ve cevapları hazırladık. Burada cevabı olmayan sorular için öğrencilerimiz sorularını İngilizce programla ilgili oluşturulan ve Doç. Dr. Ümran AY, Dr. Öğr. Üyesi Nusret GEDİK ve Arş. Gör. Soner ATALAN'dan oluşan komisyon üyelerine iletebilirler. En kısa zamanda size dönüş yapılacaktır.

Başkan Doç. Dr. Ümran AY umran.ay@marmara.edu.tr
Üye Dr. Öğr. Üyesi Nusret GEDİK nusret.gedik@marmara.edu.tr
Üye Arş. Gör. Soner ATALAN soner.atalan@marmara.edu.tr

• Ders kayıtları nereden ve ne zamana kadar yapılacaktır?

Ders seçimlerinizi BYS sistemi üzerinden yapıp kesin kayıt için danışmanınıza göndermeniz gerekmektedir.  Kayıtlar 23.10.2020’ye kadar devam etmektedir. Ayrıca akademik takvimden ders ekle-çıkar dönemini takip edebilir ve derslerinizle ilgili değişiklikleri bu dönemde yapabilirsiniz.

• Harçlar ne zaman ve nereye yatırılır?

Harçların ödenmesi 23.10.2020 tarihine kadar devam etmektedir. İlgili duyuru için tıklayınız. Bu tarihe kadar öğrenci numaranızla birlikte Türkiye Halk Bankasına katkı payı/öğrenim ücreti, harç vb. ödemelerini Elektronik Tahsilat işlemlerinden (İnternet Şube, Dialog, ATM, Mobil Bankacılık) yapabilirsiniz. Şu linkten fakültenize göre hesap numalarını görebilir ve bu linke tıklayarak da işlemlerinizi yapabilirsiniz.

• Ders Müfredatımıza nereden ulaşabiliriz, derslerle ilgili kime danışabiliriz.

Ders müfredatınız İstanbul Şehir Üniversitesi’nde sorumlu olduğunuz müfredatın aynısı olacaktır. Müfredatınıza ulaşmak için tıklayınız.  Akademik danışmanınız Doç. Dr. Ümran AY’dır.

• 2020-2021 Güz dönemi ders programımıza nereden ulaşabiliriz?

Türk Dili Edebiyatı Yarı Pasif ders program için lütfen tıklayınız.

• Üstten ders almayı düşünüyorum. Kurallar nelerdir?

Bir dönemde alabileceğiniz ders sayısı BYS sisteminden ders seçerken ekranda gözükecektir. Bunun üzerinde üstten ders almak için genel not ortalaması 2.00-2.99 arası olan öğrenciler üst dönem derslerinden 1 adet; not ortalaması 3.00'ün üzerinde olanlar 2 adet ve son sınıfta olup bu donem mezun olma durumunda olanlar ilave 3 ders alabilirler.

• ÇAP-YAP hakkımız devam edecek mi?

İstanbul Şehir Üniversitesi’nde devam ettiğiniz ÇAP-YAP programlarına aynı müfredatla ve AKTS sorumlukları çerçevesinde devam edeceksiniz. İntibaklar yapılmıştır. 2020-2021 yılında ÇAP'a başlayacak öğrenciler için ise hem Anadaldan hem de ÇAP programından 240 AKTS’yi tamamlamaları zorunludur. Ayrıntılı bilgi ve soru/sorunlarınız için Arş. Gör. Soner ATALAN ile irtibata geçebilirsiniz.

• Akademik Takvime nereden ulaşabilirim?

Akademik Takvime BURADAN ulaşabilirsiniz.

• Türk Dili Edebiyatı bölümü hocaları ve diğer detaylı bilgilere nereden ulaşabilirim?

Web sitemizdeki iletişim sekmesini kullanarak hocalarınızın oda numaraları ve e-posta bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bu sayfa Turkish Language and Literature tarafından en son 29.10.2020 16:20:48 tarihinde güncellenmiştir.